7 grešaka web stranice koje ubijaju profit

Uz hrpu informacija i raznih savjeta teško je ostati fokusiran na bitne stvari kod osnovne funkcionalnosti web stranice. Zato ni ne čudi što se događaju greške već kod same izrade web stranice.

Web stranicu je najbolje zamisliti kao prodajnog predstavnika koji radi svaki dan, 0-24h (uključujući nedjelje i praznike) i to skoro besplatno! Glavni cilj tog vašeg virtualnog zaposlenika je predstavit vaše proizvode i/ili usluge kao rješenje problema posjetitelja i na taj način povećati prodaju.

Postoji ona stara izreka: “Na greškama se uči”. U potpunosti se slažem s tim, ali bih tu izreku malo proširio tako da bi ona glasila: “Na greškama se uči. Ne samo na svojim, nego i na tuđim!”

Upravo to možete napraviti pomoću ovog teksta gdje sam istaknuo 7 grešaka koje nije teško izbjeći, a čine veliku razliku u efikasnosti web stranice.

1. Web stranica se ne prikazuje dobro na mobitelu i tabletu (neresponzivnost)

Broj mobilnih internet korisnika je još prije par godina pretekao broj korisnika koji koriste desktop računala. Uz to Google koristi mobilnu verziju web stranica kada odlučuje o pozicioniranju na svojoj tražilici. Jako je bitno da mobilna verzija stranice pruža ugodno korisničko iskustvo, tj. da korisnici mogu lako doći do traženih informacija.

Responzivna stranica meme
Responzivan web dizajn = sretni korisnici!

Ukoliko se vaša web stranica ne prilagođava mobilnim uređajima velike su šanse da vas Google pozicionira lošije među ostalim rezultatima, a sigurno dosta korisnika jednostavno zatvori web stranicu.

2.Sadržaj web stranice nije jasan za posjetitelja

Jako je bitno imati sadržaj koji korisnici mogu razumjeti te koji osim informacija o proizvodima i uslugama govori o problemima koje ti proizvodi ili usluge rješavaju. Korisnici koji dolaze na stranicu ne znaju toliko o vašem poslu kao vi koji se time bavite godinama. Zato je potrebno na što jednostavniji način prikazati kako im možete pomoći.

Nerazumljiv sadržaj web stranice meme
Nemojte da vam posjetitelji ovako izgledaju

Jedan od testova koji vam može pomoći je da pozovete nekoga tko vas ne zna i na 5 sekundi mu pokažete web stranicu. Zatim ju sakrijete i pitajte ga kako mu web stranica može pomoći (koje probleme rješava) i što on treba napraviti ako želi riješiti taj problem?

3.Web stranica nije optimizirana za tražilice [SEO]

Svima je jasno da svi za sve koriste Google tražilicu, a opet toliko malo poduzeća se odlučuje uložiti novac da osiguraju što bolju poziciju na istoj toj tražilici. Biti na vrhu tražilice kada potencijalni kupci pretražuju vama zanimljive ključne riječi je doslovno ona izreka “Biti na pravom mjestu u pravo vrijeme!”. Google tražilica predstavlja skoro nepresušan izvor prometa jednom kada ste dobro pozicionirani na njoj.

Webstranice i seo meme
A ne ide to baš tako…

Google-u je u interesu da onome tko pretražuje ponudi stranice s najkorisnijim informacijama i ako želite biti pri vrhu sadržaj mora biti relevantan i koristan za čitatelja. Osim toga postoji i tehnička strana optimiziranja za tražilice s kojom programer koji radi web stranicu mora biti upoznat. SEO nije kampanja, nego nešto čime se treba konstantno baviti i pratiti. Iako iziskuje ulaganja, može se mnogostruko isplatiti ako radite s osobom koja razumije SEO.

4.Promet i konverzija web stranice nisu praćeni

Ovo mi je osobno najveći šok jer sam primjetio da jako puno poduzetnika ne zna koliko ima posjeta na web stranici i koliki postotak posjetitelja ostvari željenu konverziju. Besplatni alati poput Google Analytics-a su pojednostavili proces praćenja posjeta i konverzija tako da nitko nema izgovora. Ako malo bolje razmislite, zapravo nema smisla praviti web stranicu ako nećete pratiti njenu efektivnost. To bi bilo kao da zaposlite radnika, dodijelite mu zadatak i onda ne brinete za rezultate njegovog rada.

google-analytics-meme
Google Analytics je moćan i besplatan alat

Zapamtite, brojke koje konstantno pratite rastu (ili se smanjuju) jer su vam konstantno u fokusu, tj. stalno razmišljate o načinima kako ih poboljšati. Jedan od banalnih primjera ovoga je vaga i težina. Ukoliko želite izgubiti kilograme, važite se svaki dan. Nakon nekog vremena primjetit ćete da unosite manje kalorija jer znate da vas čeka vaga!

5.Nema načina prikupljanja podataka zainteresiranih posjetitelja

Mnogima vjerojatno novi koncept, ali stvar je zapravo vrlo jednostavna. U zamjenu za ime, broj telefona ili email adresu ponudite nešto relevantno posjetitelju. To može biti PDF vodič koji im pomaže pri odluci o vašem proizvodu ili online upitnik kojeg kada ispune mogu dobiti konkretnu ponudu za vašu uslugu.

email marketing
Email marketing je relevantan i pristupačan način prikupljanja kontakta novih klijenata/kupaca

Cilj ovoga je prikupiti podatke i s relevantnom porukom ili pozivom pružiti dodatnu vrijednost. Na taj način povećat ćete si šanse da posjetitelj kupi vaš proizvod ili uslugu. Odlična stvar u vezi ovoga je da se sve može automatizirati tako da jedan puta kada postavite može vam generirati podatke zainteresiranih bez dodatnih ulaganja. Naravno, potrebna je analiza i testiranja u svrhu povećanja efikasnosti.

6.Nema dokaza/recenzija da proizvod ili usluge ispunjavaju obećano

Ovaj dio web stranice obično ima najveći utjecaj na konverziju zbog načina na koji smo mi ljudi “ožičeni”. Kada smo suočeni s novom situacijom ili problemom uvijek gledamo kako su to drugi uspjeli riješiti, tj. što su napravili drugi koji su se našli u toj situaciji.

recenzije meme
Preporuke/recenzije su odličan način za dokazat da vaš proizvod ili usluga daje obećane rezultate

Iznimno je bitno uz svaki proizvod ili uslugu skupiti i postaviti recenzije prijašnjih zadovoljnih kupaca. Ako se radi o usluzi umjesto par riječi klijenta možete napisati članak o rezultatima koje ste zajedno ostvarili. Na taj način onaj tko želi slične rezultate će biti dodatno motiviran da se odluči za vašu uslugu.

7.Sadržaj u jednoj dimenziji

Ovo je za one koji baš žele otići korak dalje i učiniti svoju konkurenciju očajnom. Umjesto korištenja samo slika i teksta napravite dijelove web stranice u video ili audio formatu. Na taj način ćete pokazati posjetitelju da ste u koraku s vremenom i da ste spremni otići korak dalje da bi njihove potrebe bile zadovoljene na što ugodniji, brži i efikasniji način.

U tim video ili audio sadržajima možete prezentirati svoje proizvode ili (još bolje) dijeliti besplatne savjete i upute kako što jednostavnije doći do rješenja problema s kojima se mogu suočiti. Ovo također može biti korišteno u zamjenu za podatke o čemu sam više pisao pod brojem 5.

Zaključak

Ukoliko primjenite sve što ste pročitali bit ćete ispred svoje konkurencije, a ono što je još bitnije je da imate pravi mentalitet kada razmišljate o web stranici. Kao što sam spomenuo u uvodu, nabolje ju zamislite kao online prodajnog predstavnika i budite svjesni da morate uložiti u njegov trening da bi donosio rezultate. Još bitnije je razmišljati na način da je potrebno konstantno pratiti njegove rezultate i podučavati ga novim stvarima jer u poslu nema stagniranja.

Zapamtite, ukoliko ne napredujete konkurencija vas stiže!

its-not-goodbye-its-see-you-later
Još jedan meme za kraj! 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *